top of page

Orkest Kunst & Genoegen

Muziekvereniging Kunst en Genoegen is dé fanfare van Dronryp. Onder leiding van Anton Huizenga maakt het orkest tijdens kleine en grote optredens muziek in het dorp. Naast het traditionele fanfare repertoire speelt K&G de laatste jaren in een nieuwe koers ook regelmatig met band en zang.
 
Of het nu gaat om het Midzomeravondconcert, het Nieuwjaarsconcert, het begeleiden van een kerkdienst, het optreden bij de kaatspartijen, het dorpsfeest of een serenade, K&G laat regelmatig en met veel plezier van zich horen! 
 
Kom jij ons versterken?

DSC_0101.JPG

Iedere maandag repeteert het orkest van K&G in MFA d’Ald Skoalle in Dronryp van 19.30 tot 21.30 uur. We spelen een afwisseling van marsen, traditionele en moderne muziek. Nummers als Grounds, Free World Fantasy, The Lion King, Arsenal en Valerie komen langs.

Wil je een keer meespelen of komen kijken bij een repetitie? Neem dan contact met ons op!

Over Anton Huizenga
DSC_0101_edited.jpg

Anton Huizenga

Muzikaal leider

Anton Huizenga, 32 jaar, is een echte Rypster en was als 10 jarig jongetje al verbonden aan muziekvereniging Kunst en Genoegen. Hij zette zijn eerste muzikale stappen op de alt saxofoon en zat op les bij toenmalig dirigent van het orkest, Johannes Reienga.
Tijdens zijn middelbare schoolperiode begon hij naast saxofoon ook piano en gitaar te spelen en te zingen. Met al deze instrumenten speelde hij in verschillende bands en orkesten, alvorens te beginnen aan de opleiding Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gedurende de opleiding leerde hij naast het lesgeven ook slagtechniek en arrangeren. Deze vaardigheden zet hij sinds september 2017 met veel enthousiasme in, eerst als arrangeur voor het Midzomeravondconcert in 2017, vanaf 2018 als dirigent van Kunst & Genoegen. Hij is een muzikaal leider die op zoek is naar vernieuwing, met daarbij een gezonde dosis respect voor de traditie van de fanfare muziek. Naast dirigeren van het orkest Kunst & Genoegen en de jeugdband Count Me In! is Anton actief als cultuurcoach op basisscholen, geeft hij privéles op saxofoon, (bas)gitaar en keyboard, speelt hij in verscheidene coverbands en schrijft hij eigen muziek.

  • Facebook

De Pappenheimers

  • Facebook

Inderdaad Koen En Anton

Leden

Henk_edited.jpg

Henk Kuipers

Slagwerk

Witte achtergrond.png

Stef Poelstra

Slagwerk

Witte achtergrond.png

Jonathan Bouma

Slagwerk

Witte achtergrond.png

Lasse Kuipers

Slagwerk

Linda Breuker

Euphonium

Lodewijk Bouma

Es bas

Witte achtergrond.png

Koert Bos

Bes bas

WhatsApp%20Image%202021-02-21%20at%2017.

Femme Venema

Trombone

WhatsApp%20Image%202021-02-21%20at%2018.

Susanne Smit

F Hoorn

PHOTO-2022-09-09-20-26-16_edited.jpg

Annebeth Pilat

F Hoorn

Daphne de Rijke

Alt saxofoon

PHOTO-2022-09-09-20-30-10_edited.jpg

Jorn Barten

Alt saxofoon

Witte achtergrond.png

Alt saxofoon

Carin Walsweer

Tenor saxofoon

Witte achtergrond.png

Lesley Erving

Tenor saxofoon

Ria Bos

Bariton saxofoon

Anne Marie Bruinsma

Bugel

Witte achtergrond.png

Afke Werkhoven

Bugel

Kunst en Genoegen (1).png

Kom jij hier?

Witte achtergrond.png

Geertje Sietsema

Trompet

Witte achtergrond.png

Evelien Bouma

Trompet

Witte achtergrond.png

Elise van Zalinge

Sopraan saxofoon

Nanny%2520muziek_edited_edited.jpg

Nanny Wiersma

Sopraan saxofoon

PHOTO-2022-09-09-20-33-48_edited_edited.jpg

Marjet Faas

Sopraan saxofoon

Geschiedenis

Op 25 november 1932 worden ’s avonds om 7 uur de eerste instrumenten uitgedeeld aan de 21 aspirant leden van de nieuw opgerichte Muziekvereniging Kunst & Genoegen. De 21 instrumenten zijn voor fl. 240,00 gekocht van het politiekorps uit Amsterdam. Ter plekke mag een ieder laten horen of hij geluid uit een instrument kan krijgen. Zij worden allen huiswaarts gestuurd met de opdracht thuis te oefenen. Na een half jaar vindt de eerste gezamenlijke repetitie plaats. Gedurende de eerste periode kon het nog voorkomen dat er onderling van instrument geruild moest worden… dit op basis van geleverde prestaties en naar oordeel van de dirigent van het eerste uur de heer T. Postma. Na een jaar waren er nog 17 leden over.
Een jaar later in november 1933 vonden het bestuur en de leden dat de Muziekvereniging levensvatbaar genoeg was om de eerste donateur actie  te houden. Grappig is dat pas in april 1934 de eerste trommels bij het korps komen. Muziekvereniging K.E.G bestaat dan uit 20 werkende leden en 99 donateurs.
Op 30 januari 1935 vindt de eerste “Groote Muziekuitvoering” plaats voor donateurs en gehuwden en op 3 februari 1935 volgt de tweede eerste “Groote Muziekuitvoering” voor ongehuwden in “t Hotel De Posthoorn.
In de eerste reglementen van de Muziekvereniging stond vermeld dat een lid geroyeerd kon worden door het bestuur als hij/zij zich naar buiten toe negatief uit liet over de vereniging….


Gedurende de jaren 1972 tot en met 1985 had K&G een aparte drumband met op het hoogtepunt 20 leden. Muziekvereniging Kunst en Genoegen heeft in zijn bijna 90 jarige bestaan steeds tijden van overvloed en krapte gekend. We hebben deelgenomen aan concoursen door het hele land. Hoogst behaalde successen: 1e prijs in de afdeling Uitmuntendheid met 111 punten met lof en de 1e prijs in een marswedstrijd. 

bottom of page