
Orkest Kunst & Genoegen
Muziekvereniging Kunst en Genoegen is dé fanfare van Dronryp. Onder leiding van Anton Huizenga maakt het orkest tijdens kleine en grote optredens muziek in het dorp. Naast het traditionele fanfare repertoire speelt K&G de laatste jaren in een nieuwe koers ook regelmatig met band en zang.
Of het nu gaat om het Midzomeravondconcert, het Nieuwjaarsconcert, het begeleiden van een kerkdienst, het optreden bij de kaatspartijen, het dorpsfeest of een serenade, K&G laat regelmatig en met veel plezier van zich horen!
Kom jij ons versterken?

Iedere maandag repeteert het orkest van K&G in MFA d’Ald Skoalle in Dronryp van 19.30 tot 21.30 uur. We spelen een afwisseling van marsen, traditionele en moderne muziek. Nummers als Grounds, Free World Fantasy, The Lion King, Arsenal en Valerie komen langs.
Wil je een keer meespelen of komen kijken bij een repetitie? Neem dan contact met ons op!

Anton Huizenga
Muzikaal leider
Anton Huizenga, 32 jaar, is een echte Rypster en was als 10 jarig jongetje al verbonden aan muziekvereniging Kunst en Genoegen. Hij zette zijn eerste muzikale stappen op de alt saxofoon en zat op les bij toenmalig dirigent van het orkest, Johannes Reienga.
Tijdens zijn middelbare schoolperiode begon hij naast saxofoon ook piano en gitaar te spelen en te zingen. Met al deze instrumenten speelde hij in verschillende bands en orkesten, alvorens te beginnen aan de opleiding Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gedurende de opleiding leerde hij naast het lesgeven ook slagtechniek en arrangeren. Deze vaardigheden zet hij sinds september 2017 met veel enthousiasme in, eerst als arrangeur voor het Midzomeravondconcert in 2017, vanaf 2018 als dirigent van Kunst & Genoegen. Hij is een muzikaal leider die op zoek is naar vernieuwing, met daarbij een gezonde dosis respect voor de traditie van de fanfare muziek. Naast dirigeren van het orkest Kunst & Genoegen en de jeugdband Count Me In! is Anton actief als cultuurcoach op basisscholen, geeft hij privéles op saxofoon, (bas)gitaar en keyboard, speelt hij in verscheidene coverbands en schrijft hij eigen muziek.
De Pappenheimers
Inderdaad Koen En Anton
Leden

Henk Kuipers
Slagwerk

Stef Poelstra
Slagwerk

Jonathan Bouma
Slagwerk

Lasse Kuipers
Slagwerk

Linda Breuker
Euphonium

Lodewijk Bouma
Es bas

Koert Bos
Bes bas

Femme Venema
Trombone

Susanne Smit
F Hoorn

Annebeth Pilat
F Hoorn

Daphne de Rijke
Alt saxofoon

Jorn Barten
Alt saxofoon

Alt saxofoon

Carin Walsweer
Tenor saxofoon

Lesley Erving
Tenor saxofoon

Ria Bos
Bariton saxofoon

Anne Marie Bruinsma
Bugel

Afke Werkhoven
Bugel
.png)
Kom jij hier?

Geertje Sietsema
Trompet

Evelien Bouma
Trompet

Elise van Zalinge
Sopraan saxofoon

Nanny Wiersma
Sopraan saxofoon

Marjet Faas
Sopraan saxofoon
Geschiedenis
Op 25 november 1932 worden ’s avonds om 7 uur de eerste instrumenten uitgedeeld aan de 21 aspirant leden van de nieuw opgerichte Muziekvereniging Kunst & Genoegen. De 21 instrumenten zijn voor fl. 240,00 gekocht van het politiekorps uit Amsterdam. Ter plekke mag een ieder laten horen of hij geluid uit een instrument kan krijgen. Zij worden allen huiswaarts gestuurd met de opdracht thuis te oefenen. Na een half jaar vindt de eerste gezamenlijke repetitie plaats. Gedurende de eerste periode kon het nog voorkomen dat er onderling van instrument geruild moest worden… dit op basis van geleverde prestaties en naar oordeel van de dirigent van het eerste uur de heer T. Postma. Na een jaar waren er nog 17 leden over.
Een jaar later in november 1933 vonden het bestuur en de leden dat de Muziekvereniging levensvatbaar genoeg was om de eerste donateur actie te houden. Grappig is dat pas in april 1934 de eerste trommels bij het korps komen. Muziekvereniging K.E.G bestaat dan uit 20 werkende leden en 99 donateurs.
Op 30 januari 1935 vindt de eerste “Groote Muziekuitvoering” plaats voor donateurs en gehuwden en op 3 februari 1935 volgt de tweede eerste “Groote Muziekuitvoering” voor ongehuwden in “t Hotel De Posthoorn.
In de eerste reglementen van de Muziekvereniging stond vermeld dat een lid geroyeerd kon worden door het bestuur als hij/zij zich naar buiten toe negatief uit liet over de vereniging….
Gedurende de jaren 1972 tot en met 1985 had K&G een aparte drumband met op het hoogtepunt 20 leden. Muziekvereniging Kunst en Genoegen heeft in zijn bijna 90 jarige bestaan steeds tijden van overvloed en krapte gekend. We hebben deelgenomen aan concoursen door het hele land. Hoogst behaalde successen: 1e prijs in de afdeling Uitmuntendheid met 111 punten met lof en de 1e prijs in een marswedstrijd.