top of page
21433208_1641220232615864_58664550391150

Muziekles

Zowel kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) als volwassenen kunnen bij ons op muziekles. De lessen worden gegeven door verschillende docenten in samenwerking met Seewyn, centrum voor o.a. muziekonderwijs in Franeker. Op dit moment worden er slagwerklessen gegeven door André Valkenburg, de koper lessen (trompet, bugel, bariton ed.) verzorgt Bart van der Ploeg en Anton Huizenga, verzorgt de saxofoonlessen. Ook werken wij samen met de muziekschool voor lessen op de waldhoorn of trombone.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, met of zonder ervaring. Dus lijkt het je leuk om samen muziek te maken? Neem dan contact met ons op!

Muziekdocenten

Andre Valkenburg.jpg

André Valkenburg, geboren in 1969 te Veenendaal, is naast HRM medewerker en loopbaancoach/adviseur sinds 2015 eigenaar van Drumschool Valkenburg. Zijn doelstelling: “Door mijn werk heb ik gemerkt dat ik een passie heb voor het begeleiden van mensen. Ik ben op zoek naar een werkomgeving waarin het werken voor en met mensen centraal staat. Mijn werkwijze is praktisch en oplossingsgericht met aandacht voor de persoon”. Na al 11 jaar actief te zijn als privé docent heeft André een drumschool opgericht. Zijn aanpak is gericht op hetgeen de leerling wil leren. Naast het lesgeven biedt André de volgende diensten aan: advisering bij of bemiddeling in aanschaf drumstel, stemservice aan huis, geven van drum workshops, freelance drummer.

Bart van der Ploeg.jpg

Bart van der Ploeg, geboren 1992 te Marsum, is op 9 jarige leeftijd op de bugel begonnen bij Fanfare Constantia in Menaam. Na een aantal jaren is hij daarna op euphonium overgestapt. Sinds die tijd heeft hij lessen gevolgd bij Durk Krol, Willy Krol, Andries de Haan en Syde van der Ploeg. Van 2015 t/m 2019 studeerde Bart klassiek euphonium bij Bernard Beniers (tubaïst bij het Radio Filharmonisch Orkest) aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. In juli 2019 behaalde hij daar het diploma Klassieke Muziek (Bachelor of Music) met als hoofdvak euphonium.
Bart is koperdocent aan huis in de provincie Friesland. Daarnaast is hij sinds zijn studie actief als koperdocent bij Stichting Dans & Creatief te Zwolle en Showband Jubal Zwolle. Bart speelt euphonium bij het Frysk Fanfare Orkest en bij Fanfare Constantia in het naastgelegen Menaam.

André Valkenburg
Bart van der Ploeg

Muziekles, hoe zit dat?

Per 17 september j.l. is Kunst en Genoegen aangesloten bij Seewyn. Dit wil zeggen dat zij de lessen verzorgen, onze docenten en de leslocatie betalen en het lesgeld innen. Bekijk de tariefen hier. De lessen duren eveneens met ingang van 17 september 20 minuten, er wordt 40 weken (buiten de schoolvakanties om) lesgegeven. Kunst en Genoegen blijft verantwoordelijk voor het instrumentarium en de lesboeken. Tevens heeft de leerling recht op het gebruik van een muziekstandaard.

Indien uw kind graag op muziekles wil, maar er financiële krapte is, verwijzen wij u graag naar de mogelijkheden van Stichting Leergeld. Meer informatie vindt u op leergeldleeuwarden.nl. Voor volwassenen is er eveneens een dergelijke regeling: het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Onze gemeente is daarbij aangesloten en wij als vereniging ook. U kunt meer informatie vinden op volwassenenfonds.nl.

 

Wij als Muziekvereniging bouwen aan een muzieklesfonds om eenieder die dat nodig heeft een tegemoetkoming te geven op de kosten van muzieklessen. Voor eerst zal dit maximaal € 100,00 per leerling zijn. Mocht deze speciale pot geld overhouden aan het einde van een seizoen dan zal het restant altijd ten goede komen van de jeugd. 

Lessen

Maandag

Andre Valkenburg.jpg

André geeft de slagwerklessen in het MFA d' Ald Skoalle op de maandagmiddag (tijd in overleg met de leerling).

Dinsdag

Bart van der Ploeg.jpg

Bart geeft koper lessen (trompet, bugel, bariton) lessen in het MFA  d' Ald Skoalle op de dinsdagmiddag.

Donderdag

DSC_0101_edited.jpg

Anton geeft saxofoonles in het bovenzaaltje van d' Alde Wite op de donderdagmiddag.

Let op: geef bij het vak opmerkingen aan dat je les wilt volgen via Kunst en Genoegen Dronrijp.

IMG-20170909-WA0013.jpg
bottom of page